© Erwin Christis

(INTER)NATIONALE ERKENNING

Het Regionaal Landschap Kempen en Maasland kreeg zowel lokaal als internationaal erkenning voor haar ideeën en realisaties, die vaak als voorbeeld of inspiratie worden toegepast.

Goldman Environmental Prize

Logo Goldman Environmental Prize

Ignace Schops kreeg in april 2008 in de Verenigde Staten van Amerika de Goldman Environmental Prize, zeg maar de groene Nobelprijs, voor het natuurbehoud voor het Europese continent. De succesvolle oprichting van een Nationaal Park een hoog bevolkte regio als Vlaanderen is een prestatie van wereldformaat. De Goldman organisatie looft het concept dat ecologie en economie integreert. Deze verdienste was enkel mogelijk door te werken in een fantastisch team van het Regionaal Landschap Kempen en Maasland en door samenwerking en steun van alle betrokken partners. Deze prijs wordt dan ook opgedragen aan iedereen die een bijdrage leverde, niet in het minst het Agentschap voor Natuur en Bos.

Goldman Environmental Prize

Ashoka Fellowship

Logo Ashoka

In oktober 2008 ontving Ignace Schops in de Cirque Bouglione d’Hivers in Parijs opnieuw een wereldwijde waardering en werd als ‘fellow’, erkend als World leading social entrepreneur. Ashoka is een wereldwijde organisatie (everybody is a changemaker) die ijvert voor een duurzame samenleving. Dat natuurbehoud een pluim krijgt vanuit de bedrijfswereld, is een opsteker van formaat.

Ashoka

Gouden Erepenning

In januari 2018 ontving Ignace Schops voor het Regionaal Landschap Kempen en Maasland de Gouden Erepenning van het Vlaams Parlement. Met de erepenningen huldigt het Vlaams Parlement mensen die zich langdurig en aanwijsbaar verdienstelijk hebben gemaakt voor Vlaanderen.

Gouden erepenning Vlaams Parlement

Ga naar de inhoud