Groep fietsers op de dijk aan De Wissen© Ausiliophotography

© AusilioPhotography

Internationale Maasfietsroute

Van het plateau van Langres tot aan Hoek van Holland, kun je de Maas ontdekken zoals je nog nooit eerder gezien hebt. Ga erop uit, fiets door drie landen (Frankrijk, België en Nederland) via 30 etappes, 1152 km aan bewegwijzerde wegen waarbij je langs de hele route tientallen steden, stadjes en dorpen ontdekt. De route loopt ook door het RivierPark Maasvallei. Uniek voor dit stuk van de route is dat je in het RivierPark kan kiezen aan welke oever van de Maas je de route fietst dankzij de veerpontjes. De Maasfietsroute wordt op beide oevers bewegwijzerd met LF3 – bordjes. Ontdek de volledige internationale Maasfietsroute op de bijhorende website.

30 etappes

1152 km bewegwijzerde wegen

3 landen

2 routes in het RivierPark Maasvallei

Van Maastricht naas Maaseik (Belgische oever)

De etappe langs de Vlaamse oever van het RivierPark Maasvallei start in Maastricht en eindigt in Maaseik. 42,10 km lang fiets je over autovrije en vlakke dijken en fietspaden. 

Meer info over de Belgische etappe vind je op de website van de internationale Maasfietsroute

Voor wie nog twijfelt om aan route te starten: het outdoor magazine Far Out maakte een verslag van de belangrijkste highlights langs deze route

LF-Maasroute (Nederlandse oever)

Wil je de internationale Maasfietsroute graag fietsen langs de Nederlandse zijde van het RivierPark Maasvallei? Dan volg je de LF-Maasroute (Maastricht – Hoek van Holland – Rotterdam). Deze route is in totaal 480 km lang.  

Meer informatie

Ga naar de inhoud