Save our souls Maarten Inghels © Lieven Geuns

© Lieven Geuns

Kunst aan de Maas

Tussen 2022 en 2024 verschijnen aan de Vlaamse oever zowel tijdelijke als blijvende kunstwerken in de open ruimte, die je anders doen kijken naar het landschap, en naar thema’s als grensvervaging, rivierdynamiek of de grootschalige grindindustrie. Kunstenaars uit binnen- en buitenland worden uitgenodigd om nieuw werk te realiseren, in nauwe samenwerking met lokale actoren en de projectpartners (Z33, huis voor actuele kunst, architectuur en design te Hasselt, en RLKM).

Kunst aan de Maas geniet de steun van de 5 Vlaamse Maasgemeenten, Toerisme Vlaanderen, De Vlaamse Waterweg en FoCi (fonds voor culturele infrastructuur).     

Tree of Life - Herbricht

Het eerste blijvende kunstwerk verrees op een hoogwatervluchtplek, net buiten het gehucht Herbricht. Kunstenaar Mark Dion (VS) bracht met zijn ‘Tree of life’ een ode aan de duizelingwekkende geschiedenis (en toekomst) van de Maasvallei. In de takken van deze ‘levensboom’ bevinden zich soorten die uitstierven of net terug zijn van weggeweest. Bekijk het filmpje van Mark Dion of van lokale ambassadeur Rudi Smeets op de website van Kunst aan de Maas. 

Voor families werd een klein parcours uitgewerkt langs enkele Maaskeien met opdrachten. 

Met dank aan Limburgs Landschap. 

Ga naar de inhoud