Pater Sangersbrug Maaseik @Ausiliophotography

© AusilioPhotography

Organisatie en partners

Het RivierPark Maasvallei is het resultaat van een doorgedreven, grensoverschrijdende samenwerking tussen 2 landen, 2 provincies, 11 gemeentes, 2 waterbeheerders, 4 natuurbeheerders, 3 toeristische organisaties en tal van anderen. De Belgisch-Limburgse gedeputeerde voor toerisme en erfgoed, Igor Philtjens, zet als voorzitter zijn schouders onder dit samenwerkingsverband.

Team RivierPark Maasvallei

Het team RivierPark Maasvallei werkt strategisch aan de ontwikkeling van het gebied en brengt het samenwerkingsverband samen. Het team is onderdeel van de vzw Regionaal Landschap Kempen en Maasland (een Belgische vzw, maar met een grensoverschrijdende opdracht). 

Het team bestaat uit een coördinator (Katrien Schaerlaekens) en een projectteam (Stephanie JanssenBen CreemersSaskia EngelenRegina Haenen, Margriet Satijn en Matthias Horions).

Groepsfoto partners Landschapsbiografie

Natuur- en landschapsbeheer

Vele mensen steken dagelijks de handen uit de mouwen om de natuur in het RivierPark Maasvallei aantrekkelijk en toegankelijk te maken voor mens, plant en dier. Ook jij kunt je steentje bijdragen door lid te worden van een van de betrokken natuurverenigingen: 


Ook andere landschapsbeheerders, zoals landbouwers of groenonderhouders zijn elke dag in de weer in het landschap van het RivierPark Maasvallei. Pluk geen gewassen, ga opzij voor hun werkvoertuigen en volg de gemarkeerde routes. Misschien wil je zelfs proeven welke Straffe Kost in onze regio wordt geproduceerd met een toegevoegde waarde voor landschap en natuur? Ontdek hier heel wat lekkers! 
 

Partners die het Masterplan 2024-2048 hebben onderschreven:

Ambassadeurs

Het RivierPark Maasvallei kent vele tientallen gedreven ondernemers die klaar staan om jou te ontvangen, het landschap te laten beleven of een heerlijk streekproduct aan te bieden. 

Een 15-tal van hen, afkomstig van beide oevers, zijn Ambassadeur van het RivierPark Maasvallei. Stuk voor stuk zijn ze koploper, of het nu gaat om duurzaamheid, gastheerschap en/of streekeigenheid. Jaarlijks ontmoeten zij elkaar in een van hun ondernemingen om als eerste de nieuwe ontwikkelingen in het RivierPark te horen en feedback te geven. 

Je vindt hen hieronder terug, net zoals je het RivierPark terugvindt in hun ondernemingen en op hun websites! 

 • Katy Stroobants is de sterke vrouw achter Botel – een unieke B&B op het water mét GreenKey label. 
 • Vlakbij leert Anneke van Sail Center Limburg je met plezier zeilen.
 • Karel en Tine van Wijndomein Aldeneyck laten je de terroir van de Maasvallei proeven. 
 • Ook Johan Jacobs produceert Maasvallei wijn, vanuit Wijndomein Thilesna in Oud-Dilsen. 
 • Igor Stel is je gastheer in kasteel Limbricht (tussen de Maasvallei en de stadskern van Sittard) én in de Hompesche Molen.
 • Bij Boyer Bölke proef je ijs, met een prachtig uitzicht en streektips van vader en zoon Haldermans. 
 • Bij Yvette Janssen van Terras Maasoever zit je heerlijk voor de lunch of de vlaai, terwijl je de drukte van het autoveer gadeslaat. 
 • Nog meer ambachtelijke vlaai vindt je bij het authentieke Ut Bakkes in Maasband, een wandeling waard. 
 • Lonneke en haar man maken bier in Brouwerij De Fontein, hier proef je het landschap!   
 • Marco Mariotti brengt met Ooit aan de Maas de geschiedenis van de regio weer onder de aandacht. 
 • Peter Janssen leert jou Elsloo en omgeving kennen vanuit zijn B&B Bie Janssen.
 • Dat doen ook Frank Haerden en zijn vrouw Annick Leekens bij B&B De Haerlekijn in Meeswijk. Zij hebben al elke wandeling uitgetest! 
 • Ruben Baenens verhuurt e-scooters en biedt allerlei interessante tours door de Maasvallei aan via E-adventure. Met veel liefde voor de streek én roadbook! 
 • Al 40 jaar kan je bij Kajak Maasland terecht om de rivier écht te leren kennen. Koen biedt je een Maas clean-up pakket aan, om samen met hem de rivier schoon te houden. 
 • Creatieve duizendpoot Koen Savelkoul geeft nieuw leven aan dood hout uit de regio met zijn ‘Grensmaastafels’
Ga naar de inhoud