Luchtfoto kajakken op de Maas © AusilioPhotography

© Ausilio Photography

Beleef de Maas van op het water

Naas wandelen en fietsen, kun je in het RivierPark Maasvallei ook heel wat wateractiviteiten boeken. Afhankelijk van je drang naar avontuur kies je een van onderstaande activiteiten. Wil je iets boeken? Neem dan een kijkje op de website van de aanbieder. 

Kajak op oever van de Maas ©With Kids on the road

Kajakken, kanovaren, raften en suppen

Geruisloos varen

In alle rust genieten doe je in een stilsloep of fluisterbootje. Deze elektrisch aangedreven bootjes zijn geruisloos, eenvoudig te bedienen en je hebt er geen vaarbewijs voor nodig. Reserveer je bootje zeker op voorhand. 

Fluisterbootjes De Wissen © Gert Arijs

Maas Clean Up Pakket​

Kajakkers met Maas Clean Up pakket

Kajak Maasland biedt kajakkers de mogelijkheid om mee te werken aan een propere Maas. Het Maas Clean Up Pakket bestaat uit een grijpstok, vuilzak en handschoenen waarmee kajakkers en rafters onderweg zwervuil kunnen verzamelen. Zo draag je op een leuke manier je steentje bij aan een gezonder landschap. 

De Willemsroute

Boot op Zuid-Willemsvaart

De Willemsroute is een aangename vaarroute over de Zuid-Willemsvaart en het Julianakanaal voor de recreatievaart om van Weert naar Maastricht te varen en omgekeerd. 

de Paep van Meinecom

rondvaarten

Jachthavens en bootverhuur

In het noordelijk gedeelte van het RivierPark (vanaf Ohé en Laak – Aldeneik en hogerop) is recreatief vaarverkeer wel mogelijk op de Maas. Dat maakt deze streek een geliefde vakantiebestemming voor booteigenaars. Ben je een booteigenaar met een interesse voor de streek, of wil je graag een watersport aanleren? Dan kun je terecht bij onderstaande locaties: 

Jachthaven Heerenlaak in Aldeneik © Ausiliophotography
Luchtfoto De Steenberg Ophoven © Ausiliophotography

Zwemmen in de Maas

De Maas is een onvoorspelbare, vaak woelige regenrivier. Daarom kun je niet zwemmen in de Maas. In enkele van de Maasplassen is dat wél mogelijk. Hier zijn dagstranden gemaakt waardoor je veilig het water in kunt. Je vindt er ook de nidge voorzieningen zoals een bar, toilet, kleedkamers en vaak ook een klein speeltuintje. 

  • Dagstrand De Steenberg in Ophoven (Kinrooi)
  • Dagstrand Heerenlaak in Aldeneik (Maaseik)
  • Stevensweert Beach (Maasgouw)
  • een overzicht van de dagstranden bij de Maasplassen bij Roermond: Hart van Limburg
  • Dagstrand De Maasterp Ohé en Laak (Maasgouw)
Ga naar de inhoud