Veerpont © Ben Creemers

© Ben Creemers

Actuele meldingen

Momenteel zijn alle veerpontjes in de vaart. 

Veerpontjes

Om het RivierPark Maasvallei echt grensoverschrijdend te verkennen, kan je tijdens een fietstocht of een lange wandeling gebruik maken van de fiets- en voetveren. Een tripje met één van de charmante veerpontjes naar de overzijde van de Maas brengt je onmiddellijk in vakantiestemming. Zo kun je leuke verbindingen maken tussen de verschillende Maasdorpjes en natuurgebieden. 

Er zijn vier veerpontjes in het RivierPark Maasvallei: één groot veerpont dat ook toegankelijk is voor autoverkeer en de drie fiets- en voetveren. 

De Maas is een grillige regenrivier waardoor de waterstand in de rivier regelmatig verandert. Bij hoog én laag water (droogte) kunnen de veerponten soms niet varen. Vervelend voor je fietstocht, maar geweldige natuurfenomenen om te gaan bekijken in het RivierPark. We proberen de laatste stand van zaken zoveel mogelijk aan te kondigen op onze Facebookpagina RivierPark Maasvallei.  

Ook op de website rondjemethetpontje.nl vind je de meest actuele info m.b.t. de veerpontjes. 

Vaartijden 2024

  • April en oktober: enkel de weekends van 10 uur tot 18 uur
  • Mei t.e.m. september: elke dag van 10 uur tot 18 uur
  • Juli en augustus: elke dag van 10 uur tot 19 uur

Kostprijs

  • De drie fiets- en voetveerponten zijn gratis voor alle gebruikers. Gemotoriseerd verkeer is niet toegelaten op een pont. 
  • Het autoveerpont tussen Meeswijk (Maasmechelen) en Berg aan de Maas (Stein) is tegen betaling toegankelijk voor gemotoriseerd verkeer. 

Schipper aan het werk

In opdracht van De Vlaamse Waterweg, de rivierbeheerder aan Vlaamse zijde van de Maas, werd een authentiek filmpje gemaakt van een van de schippers op de veerpontjes. Kijk en geniet. 

Veerpont Willy Claes Ophoven © Ausiliophotography

Locaties

  • Veerpont Ophoven (B) – Ohé en Laak (NL) President Willy Claes: tussen fietsknooppunten 22 en 01
  • Veerpont Rotem (B) – Grevenbicht (NL) ‘t Veerke: tussen fietsknooppunten 46 en 19
  • Veerpont Uikhoven (BE) Geulle aan de Maas (NL) Jung II: tussen fietsknooppunten 52 en 17
Ga naar de inhoud