Fietser in een Maasdorp © Gert Arijs

© Gert Arijs

Fietsen in het RivierPark Maasvallei

Fietsend door het RivierPark Maasvallei wordt de eigenheid en charme van het gebied onmiddellijk duidelijk. De winterdijken zijn autovrij zodat je er ongestoord kilometers aan elkaar kunt rijgen terwijl je ten volle geniet van het prachtige uitzicht. Niet voor niets is de Maasvallei de nummer één streek voor fietstoeristen!

De verschillende Maasdorpen zijn een ideaal vertrekpunt voor een fietstocht in het RivierPark. Er is steeds een (ruime) parking aanwezig en bij de toeristische infokantoren in de buurt kun je terecht voor een fietskaart of meer info over de streek. Op een korte afstand van de startplekken vind je ook steeds een oplaadpunt voor elektrische fietsen.

Fietsroutenetwerk

Dankzij het uitgebreide fietsroutenetwerk in België en Nederland kun je je eigen fietsroute samenstellen aan de hand van knooppunten die in beide richtingen aangegeven staan. Zo bepaal je zelf welke richting je uitgaat en hoe lang je rit is. De fietsroutenetwerken sluiten naadloos op elkaar aan. Het systeem is hetzelfde, alleen de kleur van de bordjes verschilt. In België volg je blauwe bordjes, in Nederland groene.

Fietskaart RivierPark Maasvallei

Een handig instrument tijdens het bepalen van je route is de grensoverschrijdende fietskaart van het RivierPark Maasvallei (3 euro). De kaart bevat alle info die je nodig hebt voor een fietstocht langs de Maas: suggestieroutes, horeca, fietsoplaadpunten en info over de veerpontjes. Bovendien is de kaart tweetalig (Nederlands en Duits).

Je koopt de fietskaart bij de toeristische infokantoren of via de webshop van Wandelen in Limburg.

Fietsers met fietskaart in de hand © Kris Van De Sande

Vaartijden
Veerpontjes

Neem tijdens je fietstocht eens een veerpontje naar de andere oever. Je kunt de Maas op vier plaatsen oversteken per fiets. Er zijn drie fiets-  en voetveerpontjes en er is ook één groot veerpont dat toegankelijk is voor autoverkeer. Let op, de fietsveerpontjes zijn enkel toegankelijk in de zomermaanden (mei – oktober). 

Internationale Maasfietsroute

Van het plateau van Langres tot aan Hoek van Holland kun je de Maas ontdekken zoals je nog nooit eerder gezien hebt. Fiets door drie landen (Frankrijk, België en Nederland) via 30 etappes en 1152 km aan bewegwijzerde wegen waarbij je langs de hele route tientallen steden, stadjes en dorpen ontdekt. De route loopt ook door het RivierPark Maasvallei.  

Themaroute
Kastelen

Dat de Maasvallei alltijd al een vruchtbare en rijke streek is geweest, merk je aan de vele kastelen langs de rivier. Sommige zijn nog te bezoeken, van andere blijft enkel de herinnering over. Ontdek ze alle negentien en maak je eigen route.

Met een e-scooter of e-car op verkenning

Aan het stuur van een comfortabele elektrische scooter of e-car (‘golfkarretje in de volksmond) kan je op een unieke, zorgeloze en ecologische manier het RivierPark ontdekken. Er zijn verschillende belevingstochten uitgewerkt waarbij je onderweg de authentieke dorpjes en pittoreske natuur rondom de Maas ontdekt.

Ontspannend, avontuurlijk, romantisch, gericht op cultuur of natuur of op maat? Voor elk wat wils, jong en oud.

E-Adventure biedt e-scooters aan, bij Visit Kinrooi kan je e-scooters en e-cars huren. 

E-scooters in Maasdorp

Nuttige links

www.visitlimburg.be
www.allefietserswelkom.nl

©Jorgo Kokkinidis

Ga naar de inhoud