Zwerfvuil, afval in struiken langs de Maas Ben Creemers

© Ben Creemers

MAAS CLEANUP PAKKET

Help jij ook mee aan een schonere Maas? 

Bij hoge waterstanden, na periodes van veel regen of smelten van sneeuw in de Ardennen, wordt zwerfvuil dat zich in de Maas bevindt op de oevers afgezet. Het zwerfvuil verzamelt zich ook ter hoogte van bruggen, grindbanken en kleine eilandjes in de Maas. Zwerfvuil dat niet achterblijft op oevers op deze plekken, spoelt via de riviermonding in de zee, met vreselijke gevolgen voor alle leven in de zee, de biodiversiteit en de waterkwaliteit. 

Om samen werk te maken van een schonere Maas en schonere Maasoevers heeft het RivierPark Maasvallei de handen in elkaar geslagen met de kajakverhuurders in de Maasvallei. Zij bieden hun klanten het gratis Maas Cleanup pakket aan. 

Bedrijven, scholen, groepen of individuen die kiezen voor dit pakket worden gratis voorzien van een grijpstok, vuilzak en handschoenen waarmee zwerfvuil verzameld kan worden tijdens hun kajaktochtje over de Maas. Het verzamelde zwerfvuil wordt nadien opgehaald.  

Waar reserveren?

Alle kajakbedrijven in de Maasvallei hebben zich geëngageerd om het Maas Cleanup pakket aan te bieden. Hieronder vind je links naar hun website waar je je tocht kan uitstippelen en het pakket kan boeken. Je boekt het Maas Cleanup pakket door het eenvoudig weg aan te duiden in het reservatieformulier. 

Ga naar de inhoud