Trap wandelgebied Aldeneik

© Ben Creemers

Vernieuwde wandellussen in Aldeneik

Afgelopen jaar werkte het Regionaal Landschap Kempen en Maasland (RLKM) aan het vernieuwen van wandellussen in het RivierPark Maasvallei, onder andere in het wandelgebied Aldeneik. Daar werd in totaal zo’n 41,5 km wandelsignalisatie vernieuwd. 

Dankzij het Europees project ‘Leefbare wandeldorpen’ heeft het RivierPark Maasvallei de wandelsignalisatie van de bestaande wandellussen in wandelgebied Aldeneik kunnen vernieuwen. Het gaat over de rode, oranje, paarse, gele, groene en blauwe wandellus. Alle signalisatieplaatjes zijn vernieuwd en de wandelpalen die versleten waren, zijn vervangen. 

De zes lussen leiden je langs heel wat moois in het gebied. Volg je de groene (3,2 km) lus, dan wandel je langs de grindplas in Heerenlaak en de dorpskern van het historisch dorpje Aldeneik. De oranje (7,6 km) lus brengt je via de Maasdijk tot in Ophoven. Via deze lus kan je aansluiten op het wandelgebied van Kessenich en de Drie Eigen. Handig om te weten, zowel de groene als de oranje wandellus zijn rolstoeltoegankelijk! De blauwe route gaat langs de camping en jachthaven in Heerenlaak. Aan de ingang is een extra startbord geplaatst en ter hoogte van de camping is er een trapje in het talud gemaakt. Wandelaars afkomstig van camping Heerenlaak kunnen gebruik maken van een nieuwe duurzame trap om te genieten van het water en op de blauwe wandelroute uit te komen. 

De wandellussen van wandelgebied Aldeneik zijn te bekijken op www.wandeleninlimburg.be 

Leefbare wandeldorpen 

De vernieuwde wandelroute kadert overigens in een project rond ‘leefbare wandeldorpen’, met steun van het Europees Herstelfonds. Daarbij wordt de wandelsignalisatie en –infrastructuur de komende jaren terug op punt gezet in de wandelgebieden Elen, Aldeneik en Kessenich , net als in enkele dorpen in het nabije Nationaal Park Hoge Kempen en het GrensPark KempenBroek. In de eerste plaats genieten de dorpelingen daar zelf van, maar ook de bezoekers die hun stapschoenen aantrekken en zo de prachtige omgeving komen ontdekken. 

Trap wandelgebied Aldeneik

Praktisch

Start: Parking 5 ‘Heerenlaak’ en Parking 6 ‘Kerk Aldeneik’ 

Km: groen 2,8 km / blauw 3,2 km / paars 3,3 km / oranje 7,4 km / geel 10,7 km / rood 14,1 km. Volg de gekleurde wandelsignalisatie 

Wandelkaart: Wandelgebied Aldeneik, te koop bij de toeristische infokantoren en op www.wandeleninlimburg.be (2,50 €) 

Logobalk Leader wandelgebied Aldeneik
Ga naar de inhoud