Mensen op uitkijkplatform Visitor Center De Wissen Ben Creemers

© Ben Creemers

Visitor Center De Wissen

In september 2022 opende het Visitor Center De Wissen officieel haar deuren voor het grote publiek. Dit gloednieuwe bezoekerscentrum is het resultaat van een nauwe samenwerking met onze partners: Visit Dilsen-Stokkem, Provinciaal Natuurcentrum en Limburgs Landschap.

Visitor Center De Wissen is niet alleen het nieuwe bezoekerscentrum voor het nabijgelegen natuurgebied Negenoord-Kerkeweerd. Je kunt er ook terecht voor het educatief scholenaanbod, het toeristisch aanbod in de stad én uitgebreide info over de ruimere omgeving van het grensoverschrijdende RivierPark Maasvallei (van Kessenich tot Maastricht). 

In dit bezoekersonthaal vind je dus een toeristisch infopunt maar ook een boeiende expo over de Maas in al haar facetten én een indrukwekkend uitkijkplatform. Het volledige gebouw, ook het uitkijkplatform, is toegankelijk voor rolstoelgebruikers via een lift. 

 

Samenwerkende partners

Voor het vernieuwde Visitor Center De Wissen slaan verschillende partners de handen in elkaar.

Limburgs Landschap vzw: is eigenaar en/of beheerder van een viertal natuurgebieden in het RivierPark Maasvallei. Negenoord-Kerkeweerd is er één van. Ze zorgen voor het beheer, behoud en verbetering van ca. 500 ha natuur. Daarbij worden ze geholpen door een kudde gallowayrunderen en konikpaarden. 

Visit Dilsen-Stokkem: het nieuwe bezoekerscentrum zal o.a. functioneren als bezoekerscentrum van de toeristische dienst van de stad Dilsen-Stokkem. Je zal er alle info kunnen vinden over recreatiemogelijkheden in de gemeente.

Provinciaal Natuurcentrum: zet zich in voor een natuurrijke en duurzame provincie. Scholen kunnen er terecht voor een uitgebreid natuur- en milieueducatief aanbod. Hier in De Wissen begeleiden educatieve gidsen leerlingen van het basis en secundair onderwijs op een speelse, ervaringsgerichte tocht in het nabijgelegen natuurgebied.

RivierPark Maasvallei: Natuurgebied Negenoord-Kerkeweerd maakt deel uit van het ruimere landschapspark ‘RivierPark Maasvallei’ langs beide oevers van de Maas. Het strekt zich uit van Kessenich/Thorn in het noorden tot Smeermaas/Maastricht in het zuiden. Het nieuwe bezoekerscentrum zal dus ook functioneren als ‘toegangspoort’ tot het grensoverschrijdende RivierPark Maasvallei. 

Een hapje eten of drinken blijft mogelijk in de recent vernieuwde brasserie De Wissen. En ook logeren blijft mogelijk op dit mooie plekje langs de Maas. 

Voor alle praktische informatie kan je terecht op: www.dewissen.be

Ga naar de inhoud