Wandelaars langs Nederlandse oever © Jorgo Kokkinidis

© Jorgo Kokkinidis

Lange afstandswandeling

Speciaal voor liefhebbers van meerdaagse wandeltochten werd de Lange afstandswandeling ontwikkeld. Deze grensoverschrijdende tocht van 137 km verbindt de 11 gemeenten in het RivierPark Maasvallei en brengt je langs de mooiste landschappen en gezellige dorpjes. De wandeling werd in april 2021 verkozen als ‘Beste wandelroute van de Benelux’.

Waar starten?

Je start de Lange afstandswandeling best aan een van de aangeduide startplaatsen. Op de website van Wandelen in Limburg vind je een gedetailleerd overzicht van de volledige route en van de startplaatsen. Hier kan je ook de route bekijken en downloaden voor gps/gpx.

Een onmisbaar instrument bij de voorbereiding van je tocht is de wandelkaart ‘Lange afstandswandeling. 137 km grensoverschrijdend wandelplezier’ (6 euro). 

Bewegwijzering

  • De Lange afstandswandeling is over de volledige lengte en in beide richtingen bewegwijzerd met zeshoekige, groene plaatjes met daarop het RivierPark Maasvallei logo (zie afbeelding hiernaast)

 

 

 

Watertappunten

In een aantal Nederlandse Maasdorpjes vind je onderweg een aantal watertappunten. Hier kun je veilig en gratis je waterfles bijvullen. Je vindt de watertappunten op de volgende plaatsen:

  • Stevensweert (bij Basisschool De Maasparel)
  • Grevenbicht (veerweg)
  • Obbicht (markt)
  • Maasband (Maasdijkweg/Maasbanderkerkweg): in de buurt: bomenmonument Meers, Maaskruis Vucht aan de overkant.
  • Itteren (‘t Brook, Brigidastraat)

Meer info vind je op de website: www.drinkwaterkaart.nl

Wandelaar bij watertappunt © Jorgo Kokkinidis

Wandelroute onder water? Controleer het hier

Vanaf nu kun je op voorhand controleren of een wandelroute of wandelgebied onder water staat na hevige regenval.

Op de kaart hiernaast – de Droge Voeten tool – vind je een overzicht van de verschillende meetpunten en hun huidige toestand (droog, net overstroomd, onder water). Bovenaan in de zwarte balk kun je de meetpunten filteren per gemeente.

De tool is ook onderweg te raadplegen. Zo kun je ‘tot in de puntjes’ voorbereid op pad gaan en voorkom je natte voeten onderweg! 

De Droge Voeten tool kwam tot stand in samenwerking met Overlopen.info. 

Ga naar de inhoud